Burgemeester Peter Snijders reikt de Koninklijke Erepenning uit aan Ruben Raidt, voorzitter van de Hopman Kippersgroep.
Burgemeester Peter Snijders reikt de Koninklijke Erepenning uit aan Ruben Raidt, voorzitter van de Hopman Kippersgroep. Foto: Frans Paalman

Koninklijke Erepenning voor scouts

ZWOLLE - De vereniging Hopman Kippersgroep heeft vrijdag de Koninklijke Erepenning gekregen. Burgemeester Peter Snijders reikte die uit tijdens de startbijeenkomst van het nieuwe scoutingseizoen in het clubgebouw De Grote Beer aan de Peterskampweg in Zwolle.

De scoutingvereniging krijgt de penning ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan in 2021. Het jubileum kon toen door de coronapandemie  niet kon worden gevierd. 

Anno 2022 is de Hopman Kippersgroep een springlevende scoutingvereniging.  De Hopman Kippersgroep is een christelijke scoutinggroep waar elke vrijdagavond en zaterdag van alles te beleven is voor de meer dan honderd jeugdleden die de groep rijk is. De groep begon in 1947 als de Mauritsgroep. Vanwege de aanwas van leden kwam er al snel een tweede groep: de Willem Lodewijk Groep. Vaandrig Wim Kippers wordt daar in 1958 hopman en in 1960 voorzitter. Na diens overlijden in 1972 krijgt de krijgt de Willem Lodewijkgroep in 1973 een nieuwe naam: de Hopman Kippersgroep. 

Plezier, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren van vijf tot vijfentwintig jaar staat voor de vereniging voorop. Zorg en respect voor elkaar ende naaste omgeving zijn daarbij van groot belang. 

De Koninklijke Erepenning was niet de enige koninklijke onderscheiding in Zwolle deze week. Op pagina 3 meer over Henk Jan ter Horst en Carlo Duinkerken die werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op pagina 5 de Zwollenaren die werden gedecoreerd tijdens de traditionele lintjesregen.