Presentatie over houden van aquarium

ZWOLLE - Aquariumvereniging Natuurvrienden Zwolle houdt maandag 9 mei houdt weer haar maandelijkse bijeenkomst. 

Willem Postma uit Amsterdam houdt een presentatie getiteld ‘Onze aquarium wereld, wat een wonder’. Het is een gevarieerde lezing over diverse aspecten van het aquarium houden. Niet alleen over het bekende gezelschapsaquarium, maar ook over het houden cichliden en planten voor het aquarium. De presentatie wordt gehouden in zaal Hilde van de Havezate aan de Gombertstraat 350, ingang 2A. Aanvang 19.45 uur. Voor meer informatie: www.natuurvrienden-zwolle.nl

Plantjesmarkt
tuinvereniging Velt bij de Kas van Kaat

ZWOLLE – Bij de Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan 8d wordt zaterdag 7 mei een plantjesmarkt gehouden. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Het aanbod bestaat uit sterk en gezond plantpootgoed zoals kool, tomaten, bloemen, paprika's maar ook buitengewone groenten, oude rassen, heel veel bonensoorten, kruiden, vruchtenstruiken en meer.

Er zijn stands met een tiental kwekers die met veel respect voor de bijen, vlinders en andere dieren, de aarde en de mens deze plantjes opgekweekt hebben. Er is ook gelegenheid om eigen stekken, knollen, planten, zaden te ruilen of weg te geven. De markt wordt georganiseerd door tuinvereniging Velt en de toegang is gratis.

Voor meer informatie: Haiko van der Velde, 06 - 125 254 97.

Fiets en Geniet
vanuit Buurthuis Spoolde

ZWOLLE – De wekelijkse fietstochten van Fiets en Geniet voor 55-plus fietsliefhebbers beginnen woensdag 11 mei vanaf Buurthuis Spoolde aan de Nilantsweg 109.

Er is een tocht van ongeveer 30 kilometer en een van 15 kilometer. Beide fietstochten zijn met begeleiding. Het vertrek van beide tochten is om 13.15 uur. Verzocht wordt op tijd aanwezig te zijn, zodat de deelnemers op tijd op de fiets kunnen stappen. De fietssnelheid is maximaal 15 kilometer per uur. De kosten voor deelname plus koffie of thee bij terugkomst zijn 3 euro. Voor meer informatie over de fietstochten 06 -337 979 86 of 06 - 230 075 60.