Het orkest met danspaar het danspaar Marta Sirotiarová en André Plomp.
Het orkest met danspaar het danspaar Marta Sirotiarová en André Plomp. Foto: Arie Mekkring

’Let’s Dance’ met Thomkas Orkest

ZWOLLE - Het Thomas Orkest heeft zaterdag voor een uitverkocht theater De Spiegel gespeeld. Onder de titel ’Let’s Dance’ werd het publiek zaterdag getrakteerd op disco, soul, pop en hardstyle. 

Het muzikale landschap is in Zwolle de afgelopen jaren flink veranderd. Veel verenigingen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Recentelijk gooiden gerenommeerde verenigingen als Voorwaarts en Jubal de handdoek in de ring.
De Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis marcheert ook niet meer door de Zwolse straten. Al geruime tijd is deze vereniging een zittend orkest geworden. Met onder meer Patrick Curfs als dirigent maakte dit orkest een geweldige groei door. Na 125 jaar is het huidige Thomas Orkest nog altijd springlevend. Sinds maart 2020 staat dit orkest onder leiding van Mark Harms. Voor hem was deze avond in een volle Spiegel zijn debuut.

Bo Saris, ooit doorgebroken bij Idols, zong hits met zijn kenmerkende soulvolle stem, bijgestaan door vocal backinggroep The Ones. Ook Marloes van Ommen trad op. 

Een van de hoogtepunten was 'Can you feel it' met Bo Saris en een trompet-solo van André Boerman. Mooi was ook de bewerking van het Franstalige nummer 'La Belle Dame Sans Regret'. Lieke Radstaak (van The Ones) vertolkte dit nummer.
Hardstyle pianist Jisk Lieftink en het orkest verzorgden een rockversie van Beethovens vijfde. Het dansnummer 'El Tango De Roxanne' werd gespeeld met het danspaar Marta Sirotiarová en André Plomp.