Hoe hangt de voetbalvlag erbij in Zwolle?

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Het voetbalseizoen 2021/2022 wordt uitgespeeld. Dat betekent gewoon weer kansen op kampioenschappen en promoties, maar ook degradatiezorgen en angsten om af te dalen. Nog ruim een maand en dan zit de reguliere voetbalcompetitie erop. Hoe wappert de vlag bij de Zwolse voetbalclubs? Vandaag deel 2, het restant van de derde klasse en de top van de vierde klasse zaterdag.

Zwolsche Boys is een verhaal apart in de derde klasse C. De prestatiecurve loopt een beetje parallel aan die van PEC Zwolle. Volledig opgegeven ruim voor de winterstop, met dikke nederlagen van 6-0 en 6-1 en maar vier goals voor in 2021. Joshua Nijlant werd als trainer na zeven hopeloze duels en nul punten afgelost door Freddy Prins. De terugkeer van topschutter Lodewijk de Vries bracht ook veel goeds. Een vlucht naar voren volgde, maar Zwolsche Boys is nog niet helemaal veilig. De ploeg staat elfde. Zaterdag wacht een belangrijk degadatieduel, thuis tegen nummer dertien BAS, een week later is het Zwolse onderonsje tegen HTC.

In de vierde klasse D is het Zwolle boven. Letterlijk want het hele seizoen staat Dieze West al bovenaan. Met grote uitslagen als 11-0 tegen Kampen en 12-1 tegen Noord Veluwe Boys leek de ploeg van trainer Tom IJzerman al rap de titel binnen te halen. Op 19 maart werd voor het eerst punten verspeeld en na de nederlaag tegen VSW op 29 maart, morste Dieze West afgelopen weekend ook weer punten, ditmaal tegen Reaal Dronten.

Kampioensvlag

Er zijn nog vijf duels te spelen, de voorsprong op nummer twee VHK uit Sint-Jansklooster is geruststellend met acht punten. Als beide teams blijven winnen, dan kan Dieze West zaterdag 21 mei de kampioensvlag strijken en hijsen.
CSV'28 doet het ook goed. Behalve de uitglijder eind maart bij Dieze West, zijn de Stadhagers bezig aan een prima serie. Jammer was het verlies op 5 februari tegen VHK, knap was de 0-3 winst afgelopen zaterdag op SV 't Harde, een andere concurrent. Het team onder leiding van trainer Berry Mulder staat derde, aast op een periodetitel en heeft met topschutter Jon Lieben kans op het winnen van de Salverda Topscores Trofee.