Discodansen voor twee goede doelen

ZWOLLE – In uur in wijkcentrum De Bolder aan de Dobbe 29 wordt zaterdag 14 mei een Disco Party gehouden. Deze duurt van 20.00 uur tot 24.00 in Zwolle. 

DJ Teddy draait de hele avond belangeloos disco en soul muziek uit de jaren 80. Al swingend draag je bij aan twee goede doelen in Indonesië: ‘Kopzorg op Bali’ en ‘Herbouw kerk Weduar’. Kaartjes zijn te koop via: 06-21611933, Whatsapp je voor- en achternaam en het aantal kaartjes.

Marjan van der Kuil is initiatiefneemster van ‘Kopzorg op Bali’. Zeven jaar geleden is er gestart met het inzamelen van geld voor het Suryani Institute of Mental Health (SIMH) op Bali (https://kopzorgenco.nl/kopzorg-op-bali/). Dit geld wordt rechtstreeks besteed aan behandeling en begeleiding van psychiatrische patiënten die deze kosten zelf niet kunnen betalen. Voor 400 euro per jaar is één patiënt behandeld. Elk jaar reist Marjan, op eigen kosten, naar Bali en gaat zij mee op huisbezoeken. Zij ziet met eigen ogen dat elke euro op de juiste plaats terecht komt. 

De ouders van Julius Rahakbauw komen uit het dorp Weduar op het eiland Kei Besar in de Zuid Oost Molukken. De kerk op Weduar is gebouwd in 1939 en aan vervanging toe. Het kerkbestuur heeft financiële ondersteuning gevraagd aan allen die in Weduar geboren zijn en aan de daaropvolgende generaties in Nederland. De Zwolse Julius zet zich samen met zijn familie in door met allerlei activiteitengeld te genereren http://bpgg-weduar.nl/.

Tegen contante betaling zijn er spulletjes te koop zoals sleutelhangers, sieraden, bijzonder servies, handmade ansichtkaarten en Indonesisch lekkers.