Eddie Sevink Ridder in de Orde van Oranje Nassau

HARDLOPEN – Eigenlijk had Zwollenaar Eddie Sevink (54) zijn onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau tijdens de traditionele lintjesregen op de dag voor Koningsdag moeten krijgen. 

Hij was die dag echter in het buitenland, juist vanwege een van de goede doelen die hem de koninklijke waardering opleverde. Sevink is de hardlopende ondernemer en goede-doelen-man.
Burgemeester Peter Snijders belde Sevink daarom met het heugelijke nieuws en kon hem twee dagen later de versierselen opspelden in de winkel van Zwollenaar Sevink, Run2Day aan de Vechtstraat.

Sinds 2004 is hij eigenaar van die bekende hardloopspeciaalzaak. Zijn winkel is meer dan een hardloopwinkel. Vanuit deze plek initieert, organiseert en faciliteert hij diverse goede doelen acties. Van een waterput in Mexico tot nieuwe bedden voor kindertehuizen in Nepal, een bibliotheek voor kinderen met kanker in Nieuw Zeeland, lesmateriaal voor scholen en het meefinancieren van vervolgonderzoek naar kanker bij kinderen.

Lokaal ondersteunt Eddie Sevink ook projecten als Hart Lopers, Stichting Nikai4life, De Warmlopers en Inloophuis De Bres. Ook is hij betrokken bij de Free Feet Grand Prix Runs in Zwolle. Dat zijn hardloopevents gericht op plezier in hardlopen, op een bijzondere plek of met een apart thema. Het zijn runs voor iedereen die 5 kilometer of meer kan hardlopen. De eerstvolgende keer is dinsdag 21 juni bij Kartcentrum Zwolle aan de Heinoseweg.