Regio Zwolle Volleybal nu tegen Sneek

VOLLEYBAL - Ze waren er heel dichtbij, maar uiteindelijk lukte het de volleybalsters van Regio Zwolle niet. In Borne werd zondag de return van de halve finale om het landskampioenschap tegen Apollo 8 met 3-2 verloren. De Zwolse volleybalsters leken lang op weg naar een sensatie en namen na de 0-3 nederlaag in de eerste ontmoeting, een 0-2 voorsprong in sets. De derde en vierde set gingen echter verloren. Het werd uiteindelijk 3-2 in Twents voordeel.

Geen finale dus om het landskampioenschap voor Regio Zwolle Volletbal. Wel een dubbele ontmoeting tegen VC Sneek om de derde plaats. Het eerste duel is zaterdag in Sneek, op 14 mei is de return om 20.00 uur in Zwolle. Dat zijn ook de laatste wedstrijden in het shirt van Regio Zwolle voor Maureen van der Woude. Ze gaf eerder al aan te vertrekken uit Zwolle, in het nieuwe seizoen gaat ze spelen voor Eurosped in Vroomshoop.

Hammers gaan
strijden tegen
Feyenoord

BASKETBAL - Het eerste duel in de kwartfinale in de play-offs om de nationale titel werd dinsdagavond in Zwolle gespeeld. De uitslag was bij het maken van deze krant niet bekend. Donderdag speelt Landstede Hammers in the best of three uit tegen Feyenoord. Mogelijk volgt er dan een derde wedstrijd, zaterdag in Zwolle.

Landstede Hammers nam vrijdagavond op fraaie wijze afscheid van Nigel van Oostrum. Er waren lovende woorden voor de aanvoerder die een hersenoperatie onderging. Ook werd als eerbetoon besloten dat zijn rugnummer 7 nooit meer door een andere speler wordt gedragen.
Een dag later werden de BNXT awards uitgereikt in Belgiƫ. Hammer Ralf de Pagter die genomineerd was voor Nederlandse speler van het jaar in de BNXT-league, legde het af tegen Worthy de Jong van Zorg en Zekerheid Leiden.

Handbalsters
Zwolle verslaan
Dalfsen opnieuw

HANDBAL - In de hoofdklasse A spelen de handbalsters van HV Zwolle zaterdag het uitduel tegen Cometas uit Leeuwarden, de nummer vijf. De ploeg van Lambert Bouwman weet zich geruggensteund door de derbywinst tegen Dalfsen, afgelopen zondag (33-28). Het was al de tweede keer dat de handbalsters wonnen van het hoger geklasseerde Dalfsen. HV Zwolle staat nu negende en lijkt door de goede resultaten van de laatste tijd, wel veilig te zijn.

Einde zaterdag
voor Ulu Spor?

AMATEURVOETBAL - Net als in de heenwedstrijd verloor FC Ulu Spor zondag de Zwolse derby met 1-3 van SV Zwolle. Na het degradatieduel, klonken steeds meer geluiden dat Uluspor de overstap wil maken naar het zaterdagvoetbal. Dat kon voor het sluiten van deze krant niet bevestigd worden. Feit blijft wel dat de zondag vierdeklasser nul punten heeft, meer dan honderd tegengoals incasseerde en nog acht duels moet spelen in de vierde klasse G.