De Burgemeester Van Roijensingel. De oude voorsorteerstrook krijgt beplanting.
De Burgemeester Van Roijensingel. De oude voorsorteerstrook krijgt beplanting. Foto: Gemeente Zwolle

Kruising Van Roijensingel-Stationsweg aangepakt

ZWOLLE - Het kruispunt van de Burgemeester Van Roijensingel en Stationsweg gaat op de schop. De gemeente is maandag begonnen en gaat tot vrijdag 20 mei de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren. Het werk zorgt voor hinder voor het verkeer, daarom worden verkeersregelaars ingezet. Om de overlast te beperken wordt er uitsluitend buiten de spits gewerkt, tussen 9.00 en 15.00 uur.

In de toekomst wil de gemeente de Burgemeester Van Roijensingel grondig aanpakken. Omdat nog niet duidelijk is wanneer dat gaat gebeuren, wordt het kruispunt nu al verbeterd. Over de nieuwe situatie hebben de buurtbewoners meegedacht.
Op de oude voorsorteerstrook om vanaf de Burgemeester Van Roijensingel rechtsaf de Stationsweg in te slaan, liggen sinds de herinrichting van de Stationsweg witte, betonnen randen. Dat zijn zogenoemde plakbanden. Ook staan er plantenbakken op de oude voorsorteerstrook. De aannemer is maandag begonnen met het weghalen van de plantenbakken en het asfalt tussen het trottoir en de plakbanden. Hier worden groene vakken met beplanting van gemaakt. De plakbanden worden vervangen door een stoeprand.
Ook komt er een oversteek over de Burgemeester Van Roijensingel aan de westkant van het kruispunt. Verder komt er een plek plek voor bezorgdiensten die ook gebruikt kan worden als een plek voor tijdelijk parkeren van een deelscooter. Die staan vaak op de stoep bij het kruispunt geparkeerd.
Tijdens de werkzaamheden moeten fietsers en auto's om het werkgebied heen rijden.