Kunstenaars van Ateliers Koewegje houden een open dag.
Kunstenaars van Ateliers Koewegje houden een open dag. Eigen foto

Ateliers Koewegje zet deuren open

ZWOLLE - Ateliers Koewegje zet na twee jaar coronastilte haar deuren weer open voor publiek. Op zaterdag 14 mei zijn alle ateliers aan Koewegje 4 geopend zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

De tien kunstenaars laten hun werk zien. Ook geven ze doorlopend demonstraties en kleine workshops. Ze vertellen de bezoekers graag over hun werk en creatieve processen. De kunstenaars verkopen prenten, prentenboeken, foto’s en ansichtkaarten tijdens deze dag. Ook zijn aquarellen, lichtobjecten en andere kunstwerken te koop.  
Bij Els Mondt kunnen bezoekers objecten van turf en koper bekijken. Yoko Heiligers en Marijke ten Cate wonnen een Vlag en Wimpel met hun kinderboeken. Illustrator Jet van der Horst is ontwerpster van Decemberzegels en Steef Wildenbeest won met zijn illustraties de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs.
Goed Blauw combineert ambachtelijke druktechnieken en digitale details en Steven van Rij maakt schilderijen. Irene Goede illustreerde tweehonderd kinderboeken en tekende voor NRC Handelsblad. Michiel Knaven werkt in verschillende media zoals collages, fotografie, tekeningen en kunstenaarsboeken. Frank van der Hoeven is autonoom kunstenaar, geïnspireerd door de menselijke emoties.