Gervane Kastaneer na zijn doelpunt dat, ten onrechte, werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Gervane Kastaneer na zijn doelpunt dat, ten onrechte, werd afgekeurd vanwege buitenspel. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Swollenaer Vragenvuurtje: Kastaneer is het verhuizen zat en heeft het naar zijn zin in Zwolle

(Door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Aan de hand van zeven stellingen maken we nader kennis met een speler van PEC Zwolle, die we ook aan het woord laten over de wedstrijd van het weekeinde (zie kolom rechts). Deze week is het de beurt aan aanvaller Gervane Kastaneer (25).

Kunstgras of echte sprieten?

"Echte sprieten. Kunstgras is niet goed voor je lichaam. Ik denk ook dat jongeren er groeiproblemen van krijgen. Ik ben er echt op tegen."

Na mijn voetbalcarrière: blijf ik werkzaam in de voetballerij / zien ze mij niet meer terug.

"Zien ze mij niet meer terug. Ik wil wel met mensen werken, mensen entertainen. Daar moet ik nog een weg in vinden en kijken wat ik interessant vind. Reisleider lijkt me leuk. Het voetbal laat ik verder voor wat het is. Ik ga gewoon kijken, als supporter."

'De VAR is een zegen voor het voetbal' of 'De VAR maakt het voetbal kapot'.

"Kapot. Ik vind het echt helemaal niks. Het 'vieze' gaat eruit, maar daar hou ik juist wel van. Een elleboogje hier en daar. Dat is nu helemaal weg. En ze maken nog steeds fouten, dat irriteert dan nog meer."

Als Rotterdammer heb ik hard gejuicht donderdag toen Feyenoord de finale van de Conference League bereikte / ik heb niet zoveel met Feyenoord.

"Ik heb zeker gejuicht. Ben in Rotterdam geweest, bij mijn vader thuis gekeken. Hij is een echte diehard-supporter."

Het lange wachten op mijn eerste doelpunt voor PEC was zwaar en moeilijk (tot 10 april, PEC-AZ 2-1) / ik heb me daar niet al te veel zorgen over gemaakt.

"Dat was zwaar en moeilijk. Het heeft heel lang aan mij geknaagd. Het zat ook niet mee, zo erg dat je denkt van 'wat is dit? Het mag niet zo zijn'. Gelukkig is dat achter de rug."

Na alle omzwervingen ben ik er aan toe om mij te settelen in Nederland en langer bij één club te spelen / als er volgend seizoen een mooie kans komt, ga ik die zeker weer grijpen.        

"Ik ben het verhuizen aardig zat. Het is nooit mijn intentie om na een jaar ergens weer weg te gaan. Ik heb het echt naar m'n zin hier in Zwolle. Ik vind het hier top, dus ik ben niet van plan om weg te gaan. Ook niet als PEC degradeert. Ik heb nog een jaar contract dus dan blijf ik."     

Voetballen tegen degradatie is al moeilijk genoeg dus is het zaak de druk van de ketel te halen / ik denk dat het juist belangrijk is om te benadrukken hoe belangrijk deze weken zijn voor PEC.

"Moeilijk. Het is een beetje van allebei. Als speler weet je dat er druk is. Daar kun je niet omheen. Als je die druk niet wilt, moet je je schoenen aan de wilgen hangen. Het is mooi om dit soort wedstrijden te spelen, maar het is ook een k*t-situatie. Die druk kun je niet helemaal wegnemen, want die is er gewoon. Je moet daar zelf ontspannen in proberen te zijn en het beste uit jezelf halen."