Kastaneer vindt dat PEC Zwolle zo moet doorgaan

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE – Hij stond er zaterdagavond ietwat vertwijfeld bij, omringd door journalisten. PEC Zwolle aanvaller Gervane Kastaneer had net als zijn ploeggenoten alles gegeven tegen FC Utrecht. Het was niet genoeg en dan werd zijn treffer ook nog eens onterecht afgekeurd (1-1). “Ik weet ook niet wat ik nog meer moet zeggen.”

Eigenlijk deed PEC Zwolle zaterdagavond alles goed, vond ook Kastaneer. In een uiterst sfeervol en volgepakt stadion, wilde de ploeg van trainer Dick Schreuder maar één ding: winnen. "We vallen aan, zetten vol druk vooruit en willen echt voor die drie punten gaan, alleen dat lukt dan niet. Voor mij overheerst dat we beter waren en dat we punten hebben laten liggen. Dan is dit resultaat zuur.”
Door een kopbal van FC Utrecht verdediger Hidde ter Avest uit een hoekschop, kwam PEC Zwolle na een half uur op achterstand. Kastaneer bracht PEC Zwolle nog voor de rust op gelijke hoogte na een fraaie actie van Chardi Landu. Alleen het doelpunt ging niet door vanwege buitenspel. Dit bleek achteraf een misrekening van VAR Bas Nijhuis. De verdiende gelijkmaker kwam er toch. Daishwan Reden was het die na goed voorbereidend werk van Pelle Clement wat gelukkig raak schoot: 1-1.
Het viel alom te prijzen dat PEC daarna vol voor de winst ging. Kastaneer: "We hebben alles gegeven, als team hebben we gestreden, wat kunnen we nog meer doen?”