PEC Vrouwen sluiten seizoen af

PEC ZWOLLE -  Vrijdag zit het seizoen erop voor de PEC Zwolle Vrouwen na het thuisduel tegen SC Heerenveen. De bedoeling is dat er dan afscheid wordt genomen van onder andere trainer Joran Pot en een aantal speelsters. Pot vertrekt zoals bekend naar FC Twente Vrouwen. PEC Zwolle verwacht eind deze of begin volgende week de nieuwe trainer te kunnen presenteren.
Volgende week is er nog een speelronde en wordt de titelstrijd tussen FC Twente en Ajax beslist, maar dan zijn de Zwolse vrouwen vrij. PEC Zwolle sluit deze jaargang af op een zesde plaats, ongeacht de uitslag van vrijdag tegen Heerenveen, dat achtste staat. De 7-0 nederlaag afgelopen zondag tegen Ajax, bracht daar ook geen verandering in. De wedstrijd begint vrijdag om 19.30 uur en wordt gespeeld bij Be Quick'28.

Regio Zwolle
volleybal moet
seizoen redden

VOLLEYBAL “We gaan er alles aan doen om al het harde werken van dit seizoen om te zetten in een tastbare beloning!” Het zijn woorden die te lezen zijn op de Facebook pagina van Regio Zwolle Volleybal. Dat moet dan zaterdagavond in Zwolle gebeuren in de return tegen VC Sneek. De ploeg van trainer Eric Meijer verloor zaterdag kansloos in Friesland in de strijd om de derde plaats in de competitie. Het werd 3-0.
Dat betekent dat Regio Zwolle Volleybal dezelfde opdracht heeft als onlangs tegen Apollo, namelijk winnen met 3-0 of 3-1 om zo een golden set af te dwingen. Het duel in het Landstede Sportcentrum begint zaterdag om 20.00 uur.

Hammers strijden
tegen Leiden om
finaleplaats

BASKETBAL – Het zijn drukke tijden voor Landstede Hammers. Gisteren werd in en tegen Zorg en Zekerheid Leiden gespeeld en dat is de huidige kampioen. In een best of five moeten de Zwolse basketballers de finale zien te bereiken in de strijd om de landstitel. Donderdag om 19.30 uur is het tweede duel in Zwolle. Zaterdag staat in Leiden het derde duel gepland. Mocht het dan nog niet beslist zijn, dan volgt een vierde (maandag 16 mei om 19.30 uur in Zwolle) en eventueel vijfde ontmoeting (woensdag 18 mei in Leiden).
Afgelopen week rekende Landstede Hammers in twee duels af tegen Feyenoord. In een best of three won de ploeg van Herman van den Belt tweemaal: Donderdag met 71-81 in Rotterdam en vorige week dinsdag met 88-79 in Zwolle.