"Zaterdag gaan we echt voor revanche"

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - “We hebben een vriendinnenteam en voetballen al wat langer samen. Daardoor zijn we goed op elkaar ingespeeld. Ik denk dat het daardoor zo goed gegaan is", verklaart Lotte Bos het kampioenschap van SVI. Natuurlijk spelen haar goals ook een stevige rol. Ze is met 25 goals topschutter, maar ze is zeker niet de enige die de doelpunten maakt. Teamgenoot Larissa de Vos heeft er al 20 inliggen en Lisanne Kuntkes staat op 10 treffers.

SVI Vrouwen 1 was dit seizoen heer en meester in de 5e klasse 2. Met overmacht werd vorige maand de titel al officieus binnengehaald. Van de achttien tot nu toe gespeelde duels werden er maar liefst zeventien gewonnen. Daar zaten ook grote uitslagen tussen. Zoals de 12-0 en 9-0 op de tweede teams van Dedemsvaart en ASC'62. Met de Ittersumse verdediging zit het ook wel goed, want pas op 30 oktober, na vier gespeelde duels, werden de eerst tegentreffers geïncasseerd. De ploeg leidt met slechts tien tegentreffers dan ook het Salverda klassement minste tegengoals.

Het kan dus niet op voor SVI, toch is er een klein smetje. Er werd dit seizoen eenmaal verloren en in dat duel werd er ook niet gescoord. Op 27 november ging SVI in het uitduel tegen het derde elftal van Berkum met 1-0 onderuit. En laat dat zaterdag aanstaande nou net de tegenstander zijn. "Daar willen we deze keer dus echt wél van winnen”, klinkt Bos vastberaden. Revanche dus, met voor SVI en voor Lotte Bos hopelijk een scorende Lotte Bos. En wie weet is één treffer dan wel genoeg.