Schubert staat centraal in Klassiek Op Zondag in het Academiehuis

ZWOLLE - Maro Sandel en Nina Achten geven op zondag 15 mei 2022 om 13.30 uur een ‘Klassiek Op Zondag’-concert in Academiehuis Grote Kerk. Zij spelen vier werken van Schubert voor dwarsfluit en piano én voor quatre-mains.

Op het repertoire staan de Introductie en variaties op ‘Trockne Blumen’ (uit liederencyclus ‘Die schöne Müllerin’) en twee bekende impromptu’s. Tot slot zal de Fantasie in f mineur voor quatre-mains klinken.

Nina deed de Jong Talentklas en Vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, gevolgd door een opleiding aan het Conservatorium Maastricht. Na haar conservatorium- en geneeskundestudie leerde zij Maro, ook arts, kennen op de spoedeisende hulp van het OLVG in Amsterdam. Hij bleek een fanatiek pianist en groot liefhebber van Schubert te zijn.
Klassiek Op Zondag is een wekelijkse reeks klassieke concerten van uiteenlopende musici. Iedere zondag tussen 13.30 en 14.00 uur en van 14.30 tot 15.00 uur zijn deze concerten in Academiehuis Grote Kerk. Daar kunnen bezoekers elk moment binnenlopen om te luisteren naar klassiek talent uit Zwolle en omgeving: van ervaren ensembles tot conservatoriumstudenten.