"Op de bank kan ik niet rustig kijken"

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De Zwolse derby in de derde klasse tussen Zwolsche Boys en HTC werd zaterdag een terechte driepunter voor de thuisploeg (4-2). Dat vond Lodewijk de Vries, die na een klein kwartier de 1-0 maakte, ook.

"Daarna krijgen we volop kansen op de 2-0 en zelfs 3-0, maar maken zij uit het niets de 1-1." Na die goal werd De Vries noodgedwongen gewisseld. "Het veld voelde als een betonplaat, echt niet normaal zo hard. Ook was het na duels tegen BAS en Elburger SC, de derde wedstrijd in één week. En ik ben inmiddels 41 hè, daarom ging ik eruit. Al kan ik als ik op de bank zit, nog steeds niet rustig kijken."
Quinton Justiana maakte de goal voor HTC, dat na de nederlaag en de winstpartij van nummer voorlaatst BAS, ineens het degradatiespook fel in de ogen kijkt. Stan Wissink was de andere doelpuntenmaker voor De Tuinders. Maar 'Loki' zag dat het goedkwam, want door treffers van Rolf Haaksema, Benjamin Wever en Jens Prins won Zwolsche Boys uiteindelijk met 4-2.
Door die zege staat de ploeg van Freddy Prins inmiddels keurig tiende met 28 punten. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hattem op het programma. HTC ontvangt DSV'61 en vindt zichzelf terug op plek twaalf met 24 punten. De nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie. De nummer veertien is gezien. De Boys spelen ook nog thuis tegen het gedegradeerde Hulshorst en uit bij Elspeet. HTC gaat nog uit naar Swift'64 en ontvangt Olympia'28.