Dieze West is nu al kampioen

AMATEURVOETBAL - Dat Dieze West de titel in de vierde klasse D binnen zou halen, daar was iedereen het wel over eens. Vanaf dag één stond de ploeg van trainer Tom IJzerman aan kop. Zaterdag kwam het kampioenschap toch ietwat verrassend. Het feestje wordt komende zaterdag vast nog wel een keer overgedaan, als Noord Veluwe Boys naar sportpark De Hoge Laar komt. Dani Lohman maakte tegen laagvlieger Kampen de enige treffer. Omdat concurrent VHK uitgleed over 't Harde, heeft Dieze West met nog drie wedstrijden te gaan, een onoverbrugbare voorspong van elf punten. 

Nieuwe trainer
PEC Vrouwen

PEC ZWOLLE - Raaltenaar Roeland ten Berge is de nieuwe trainer van PEC Zwolle Vrouwen. De 45-jarige trainer/coach volgt Joran Pot op, die naar FC Twente Vrouwen vertrekt. Ten Berge komt over van sc Heerenveen Vrouwen, waarvoor hij de afgelopen vijf seizoenen werkte. Vrijdag speelden zijn oude en nieuwe club in Zwolle nog tegen elkaar. Het werd 1-1, waarmee PEC de competitie afsluit op de zesde plaats.
"De visie van PEC spreekt mij bijzonder aan. PEC Zwolle Vrouwen staat bekend als een team dat jaar in jaar uit met eigen opgeleide speelsters aan de aftrap wil staan. En daarnaast attractief voetbal speelt met een hele duidelijke opvatting."
Voor zijn periode in Friesland was Ten Berge trainer bij onder meer Berkum van 2011 tot april 2014, toen hij daar op non-actief gesteld werd. In 2017 volgde de overstap naar sc Heerenveen Vrouwen. Ten Berge tekende voor één seizoen en heeft dan onder andere de beschikking over Jeva Walk, Ana Nassette en Mayke Lindner. Het trio tekende deze week een contract. De eerste twee speelsters maakten ook al speelminuten voor Oranje onder 19, Lidner herstelt van een zware knieblessure.

Regio Zwolle
redt het niet

VOLLEYBAL - Het seizoen voor de volleybalsters van Regio Zwolle eindigde zaterdag zonder prijs. In het tweeluik tegen VC Sneek werd na de kansloze 3-0 uitnederlaag ook in eigen huis verloren (2-3). De ploeg van trainer/coach Eric Meijer had een 3-0 of 3-1 zege nodig voor een golden set, om zo nog voor het brons te gaan. Die hoop boorden de Friezinnen meteen de grond in, na een 0-1 voorsprong in sets. Het publiek dat gratis entree had, zag dat Regio Zwolle vervolgens haar sportieve plicht deed. Het werd uiteindelijk 2-3 (24-26, 22-25, 28-26, 25-15, 8-15).