Afbeelding
Eigen foto

Ontzorg nabestaanden door uw uitvaartwensen alvast vast te leggen

Uitvaartwensen vastleggen kan lastig zijn, want over de dood praten en denken is en blijft moeilijk, vooral als het gaat om uw eigen dood en afscheid.

Maar het maakt het voor uw nabestaanden makkelijker om een mooi en passend afscheid te regelen. Zelf kom meestal op (creatieve) ideeën, die een uitvaart persoonlijker kunnen maken, wanneer ik bij u thuis kom in uw woon- en leefomgeving en in gesprek ben met u.

Heeft u bijvoorbeeld mooie bloemen in uw eigen tuin, dan kunnen de nabestaanden, eventueel samen met de bloemist, bloemen uit de tuin plukken en hiervan een mooi bloemstuk maken.

Of wilt u op de dag van de uitvaart de rouwstoet langs uw (ouderlijk) huis laten rijden.

En zo zijn er vele mogelijkheden die u vast kunt laten leggen of waar u nog over na kunt denken. Maar ook kunt u vastleggen wat u vooral niet wilt.

Samen komen wij op meer ideeën dan alleen waar en hoe u opgebaard wilt worden en of het een crematie of begrafenis moet worden.

Uw wensen worden in een boekje vastgelegd, een uitvaartwensenboekje.

Daarmee geeft u uw nabestaanden een houvast. Een ander voordeel van het vastleggen van uw uitvaartwensen is dat u zelf de controle heeft over uw eigen uitvaart; u zet zelf de toon hoe u herinnerd wilt worden.

Door uw uitvaartwensen vast te leggen krijg u ook inzicht in de kosten van de uitvaart.

Uiteraard kunt u altijd uw wensen wijzigen of aanpassen.

Vrijblijvend kom ik bij u langs om uw uitvaartwensen met u te bespreken. Margriet Krook Uitvaartbegeleiding, tel. 06-36113000 of stuur een mail met het verzoek contact op te nemen: info@mkuitvaart.nl.