Bezoekers in het Drostenhuis, onderdeel van museum ANNO.
Bezoekers in het Drostenhuis, onderdeel van museum ANNO. Foto: Pedro Sluiter

Openingsweekend nieuw stadsmuseum ANNO

ZWOLLE - ANNO, het nieuwe stadsmuseum van Zwolle is donderdag opengegaan. ANNO, museum in de maak, vertelt de verhalen van Zwolle. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen hier samen op één plek onder één naam. Tot en met zondag 12 juni is het feest bij ANNO en in deze periode is het hele museum gratis toegankelijk. 

ANNO vertelt de verhalen van Zwolle. En die zijn nooit af, vandaar 'museum in de maak'. Het museum is een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen onder één dak zijn te vinden. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt voor wie Zwolle beter wil leren kennen.

Bezoekers worden in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de stad aan de hand van een film. Geschiedenis is nooit af en daarom werkt ANNO continu aan nieuwe verhalen.
ANNO is een initiatief van Collectie Overijssel, de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle.

ANNO besteedt onder andere aandacht aan Thomas a Kempis, die het boek ‘De Navolging van Christus' schreef. ANNO vindt het belangrijk om aandacht te geven aan zijn verhaal en zijn invloed op ons hedendaagse leven. In samenwerking met allerlei Zwolse organisaties heeft museum ANNO al diverse activiteiten rondom Thomas georganiseerd, zoals het project ‘Wie is Thomas?'