Sander en Arnout Brinks van Tangarine bij de IJssel.
Sander en Arnout Brinks van Tangarine bij de IJssel. Foto: Wim Eikelboom

Tangarine geeft twee concerten aan de oever
van de IJssel op de langste dag van het jaar

ZWOLLE - Na twee uitverkochte concerten in 2020 houdt Tangarine op 21 juni van dit jaar weer een bijzondere avond op één van de mooiste plekken aan de oever van de IJssel in Zwolle. Op de langste dag van het jaar spelen de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks twee intieme duoconcerten in het bijzondere decor van de kalme rivier, de ongerepte natuur en ondergaande zon. 

Om de beleving van locatie en moment te versterken krijgt iedere bezoeker een koptelefoon uitgereikt, om optimaal op te kunnen gaan in de bijzondere sfeer van het concert. Het concert van 19.00 uur is inmiddels uitverkocht. Voor dat van 22.00 uur zijn nog kaarten beschikbaar.

Met regelmaat wandelen de broers van Tangarine langs de IJssel. Soms met hun goede vriend Wim Eikelboom, die ook een bijdrage zal leveren aan het concert en voor wiens podcast ‘Rivierverhalen’ ze de titelsong schreven (‘Kijk naar de Rivier’). 

Sander vertelt: “Het idee om concerten te organiseren op bijzondere locaties speelt al langer door ons hoofd. We spelen graag in poppodia en theaters en zijn in Zwolle kind aan huis in Hedon. Bij de langste dag van het jaar hoort echt een buiten locatie waar je de zon ziet ondergaan terwijl je het geluid hoort opkomen van krekels, kikkers en andere diersoorten en waar je ultiem kunt genieten van de omgeving. Het geeft je de ruimte om je gedachten de vrije loop te laten.” 

Op een eigen kleedje of tuinstoel en zelf meegebrachte drankjes kunnen bezoekers genieten van het adembenemende uitzicht. Kom liever niet met de auto, want parkeerplaatsen zijn hier schaars. Voor toiletten wordt gezorgd. 

Kaarten via www.hedon-zwolle.nl