Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen wonnen in 2021.
Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen wonnen in 2021. Foto: Kim Beerta

Verkiezing mbo-studentondernemer 2022, dit zijn de zes genomineerden

(Door Arjan Dijkema, MCM tekst)

Zes mbo-studenten strijden momenteel om de eervolle titel Mbo Studentondernemer van het jaar én een mooi prijzenpakket. In dit artikel worden de zes genomineerden voorgesteld door hun docenten. Wie heeft volgens jou de toekomst? Breng je stem uit op www.zonregiozwolle.nl. 

Natalie Karssing (Zone.college) over Marlijn Kampjes (Marly’s Viervoeters)
"Marlijn ziet niet alleen kansen, ze creëert ze ook en durft ze te pakken. Dat blijkt wel uit Marly’s Viervoeters, waarmee ze in een gat is gesprongen dat mede door corona is ontstaan. Er kwam een toename van het aantal huisdieren, terwijl het aantal honden-en kattenpensions, opvangcentra en uitlaatservices vrijwel gelijkbleef. Marly biedt nu opvang en uitlaatservice voor mensen die op vakantie gaan.

Martijn Wassenaar (SVO vakopleiding Food) over Devin Bouma (Slagerij Bouma)
"Devin is constant op zoek naar trends en ontwikkelingen die voor zijn slagerij interessant kunnen zijn. Zo zie ik in zijn slagerij duurzaamheid, korte ketens en klantbeleving terugkomen. Slagerij Bouma is een onderneming van deze tijd en van de toekomst, echter staat het ambacht nog steeds centraal."

Arjan Uitentuis (Cibap vakschool voor vormgeving) over Hannah Hoekerswever (fotografie, videografie, grafische vormgeving en advies)
"Als ondernemer heeft Hannah gevoel voor marketing, is ze een doorzetter en ziet ze overal kansen. Hannah doet waar anderen aarzelen. Haar bedrijf bouwt ze stapje voor stapje verder uit. Ze combineert werken voor eigen opdrachtgevers met klussen als freelancer voor marketingbureaus."

Keimpe Dokter (Opleiding Vakman Ondernemer) over Sjoerd Meijer (kweker van viswormen)
"Sjoerd is de jongste ondernemer in zijn branche. Hij kweekt en verkoopt zijn wormen zelf. Ook heeft hij zelf machines gebouwd en ingesteld zodat hij ook restafval kan verkopen. Hij heeft dus ook nog eens oog voor duurzaamheid en innovatie."

Gerard van der Staaij (Landstede MBO) over Justine Tooi (Sluusgoed)
"Justine doet BBL en leert en werkt in haar eigen onderneming waarmee ze ondergoed, sokken en pyjama’s verkoopt. Ze wil de winkel uitbreiden met een webshop. Ook is ze bezig met duurzaamheid. Ze verkoopt producten die van plastic flessen zijn gemaakt en wil met nog meer milieuvriendelijke producten en verpakkingen gaan werken."

Stephan Demmer (Deltion College) over Arno Tellegen (Morale Riders)
"Arno is een gemotiveerde student die voor zichzelf een duidelijke stip aan de horizon heeft gezet: hij wil zijn studie combineren met zijn onderneming."

" Hij heeft een duidelijke visie over zijn bedrijf, waarin zijn passie voor wielrennen en ondernemen terugkomen. Morale Riders ontwikkelt koffie en thee die een extra boost geven aan sporters."