Locatietheater op het jubileum van Ons Genoegen.
Locatietheater op het jubileum van Ons Genoegen. Foto: R. Veldman

Magazine en theater bij jubileum Volkstuinvereniging Ons Genoegen

ZWOLLE - De Zwolse volkstuinvereniging bestaat dit jaar tachtig jaar en dat werd gevierd met een eigen magazine en tweedaags theaterfestival op het complex aan de Schellerbergweg. Jong en oud genoot vier dagen lang van de feestelijkheden van de oudste volkstuinvereniging van Zwolle.

De jubileum activiteiten begonnen donderdag met een gezamenlijk bezoek aan de Florida Expo in Almere. 

Op vrijdag werd het jubileum officieel geopend door wethouder Monique Schuttenbelt met de ontvangst van het eerste magazine met daarin de geschiedenis van de vereniging en haar leden. Een prachtig uitgave vol foto’s waarin beschreven staat hoe de vereniging opgericht werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de meer recente geschiedenis wordt beschreven zoals de verhuizing naar het huidige complex aan de Schellerbergweg.

Op zaterdag en zondag speelden Zwolse theatermakers voorstellingen op het complex van Ons Genoegen aan de Schellerbergweg. Theatermakers van onder ArtEZ maakten voorstellingen speciaal over volkstuinen en de volkstuinders van Ons Genoegen. 

Het leverde bijzonder locatietheater op met een mix van theater en moestuinieren. Voor de leden van Ons Genoegen was het een feest van herkenning en verwondering en gaf het jubileum een gouden randje.

Ons genoegen is een vereniging met ruim 130 leden van alle leeftijden. Iedereen geeft zijn eigen invulling aan de inrichting van zijn/haar tuin en dit varieert van de traditionele groentekweker tot de mooiste bloemenvelden, maar allemaal met dezelfde liefde voor tuinieren en het buiten bezig zijn in de natuur. 

Het tuinencomplex ligt aan de Schellerbergweg en is omgeven door bomen en  weilanden. Elke tuin ligt aan het water.   De tuinen hebben een oppervlakte van 100, 150, 200 of 250 vierkante meter. Een aantal tuinen is opgedeeld in meerdere proeftuinen van 50 vierkante meter.

Meer informatie over de volkstuinvereniging is te vinden op www.tuinverenigingonsgenoegen.nl