“Periodetitel zou wel verdiend zijn”

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – SVI staat in de sterke eerste klasse D inmiddels keurig op een zevende plaats. Het is tevens een bijzondere klasse. Er kunnen nog maar liefst vijf teams kampioen worden en onderin zijn er nog vier ploegen die vechten tegen degradatie.

SVI is in goede doen, al speelt het op de ranglijst geen rol van betekenis. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen, waaronder zaterdag afgetekend met 6-0 van SDV Barneveld, op dat moment nog koploper. Inmiddels is CSV Apeldoorn de nieuwe nummer één. Na de winterstop wisselde de koploperspositie al tien(!) keer.
Zover is SVI nog lang niet. Wel gaat het de laatste weken erg goed. Ook met Youp Kok, die zaterdag de 2-0 en de 4-0 scoorde. Hij trof inmiddels veertien keer doel en staat aan kop in de strijd om de Salverda Trofee. "Op de een of andere manier doen we het heel goed tegen topploegen en koplopers. Zo ook afgelopen zaterdag.”
Die monsterzege bracht SVI in de top van de derde periodestand. Daarin staat het op doelsaldo tweede met drie punten achterstand op… SDV Barneveld. "Als je kijkt naar hoe we de laatste weken voetballen, dan zou een periodetitel niet alleen heel mooi, maar ook wel verdiend zijn. Zaterdag spelen we in en tegen Nunspeet. Een ploeg die koploper is geweest en nu nog bovenin meedraait. Ook daarvan kunnen we dus winnen”, aldus Kok.
SVI sluit het seizoen op zaterdag 4 juni af met een thuisduel tegen DOS Kampen.