Hockeydames redden het net

HOCKEY -  De HC Zwolle vrouwen hebben het seizoen afgesloten met handhaving in de overgangsklasse. Een 1-0 overwinning op Wageningen was zaterdag genoeg, ook omdat de twee naaste concurrenten verloren. Talent Annemijn Viester (15) scoorde de enige treffer voor de hockeydames. Door de nipte zege hield de ploeg van de coaches Joris Boone en Marc Materek, die vertrekt, uiteindelijk drie teams onder zich.
De heren van Hockeyclub Zwolle komen zondag nog in actie voor hun laatste competitieduel. Leonidas komt naar Zwolle. Er staat niets meer op het spel, de HC Zwolle heren handhaafden zich onlangs in de overgangsklasse door als negende te eindigen.

Topdarters komen
naar Zwolle

DARTS - Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Ian White en tal van andere topdarters. Dit weekend zijn ze te bewonderen in De IJsselhallen. De Dutch Darts Championship is na drie jaar weer terug in Zwolle. Het is het traditionele jaarlijkse uitstapje van de European Tour naar Nederland. Het is de derde keer dat Zwolle gastheer is. White won in 2019, een jaar eerder Van Gerwen.
Er komen uiteindelijk elf Nederlanders op de dartbaan. Naast Van Gerwen zijn dat Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker, Danny Jansen, Niels Zonneveld, Danny Noppert en Vincent van der Voort. De laatste drie namen zijn donderdag bekend.
Op vrijdagmiddag en -avond is de eerste ronde, op zaterdagmiddag en in de avond ronde twee. Dan komen ook de toppers in actie. De finalewedstrijden vinden zondagmiddag en -avond plaats.

Laatste wedstrijd
voor Hammers?

BASKETBAL - De kans is groot dat het seizoen erop zit voor Landstede Hammers. Dinsdagavond stond in de BNXT play-offs de return in Antwerpen tegen Telenet Giants Antwerpen af. Het eerste duel vond vrijdagavond in Zwolle plaats. Het werd 79-89 en dat was gezien het verloop van de wedstrijd, een compliment waard aan The Hammers.
Kevin de Bleeker was geblesseerd, Noah Dahlman haakte al snel af met een blessure en Niek van der Plas viel uit met een schouderkwetsuur. Toch hield de thuisploeg lang stand. Sterker nog, het nam brutaal een 8-2 voorsprong. Met rust was het 47-45 in het voordeel van Landstede Hammers. In het derde en vooral vierde kwart, speelden vermoeidheid en de conditie een doorslaggevende rol. Uiteindelijk werd het een nederlaag met tien punten verschil.