Klaas van de Vlekkert.
Klaas van de Vlekkert. Foto: BSHARP-MEDIA.NL

Crowdfunding voor Belevingstuin Berkumstede

ZWOLLE - Berkumstede houdt een inzamelactie voor een speciale tuin voor bewoners met dementie.

De tuin van de Driezorg-locatie is niet alleen om te kijken, maar vooral ook om te voelen en te horen. Om de tuin te mogelijk te maken is deze week een crowdfunding gestart. Klaas van de Vlekkert is coördinator welbevinden van locatie Berkumstede en onder zijn leiding is de crowdfunding opgezet. “De plek waar de belevingstuin moet komen, is nu nog een kaal stuk groen”, zegt hij. “Maar we willen dit grasveld omtoveren tot een oase van rust voor bewoners met dementie. Om dit te realiseren zijn we op zoek naar donateurs die ons hierbij willen helpen. Daarom starten we een crowdfunding.”

Een belevingstuin is een tuin die speciaal is gemaakt voor ouderen met dementie. In de omheinde tuin worden vooral natuurlijke elementen gebruikt, bijvoorbeeld bomen, struiken, kruiden, bloemen en water. Maar ook aan tast- en bewegingselementen, muziek, geluid en kunstvoorwerpen.

Donateurs kunnen naar www.driezorg.nl/tuin of direct doneren door een gift over te maken via NL36 RABO 0167 8987 44 t.n.v. St. Driezorg o.v.v. Belevingstuin Berkumstede.