Adriaan, Mintje en Lieke van de De Y Service Club Zwolle.
Adriaan, Mintje en Lieke van de De Y Service Club Zwolle. Eigen foto

Y Service Club Zwolle verkoopt soep voor aanschaf van nieuwe Soepbus

ZWOLLE - De Y Service Club Zwolle verkoopt zelf gemaakte soepen om geld in te zamelen voor een nieuwe soepbus.

De huidige Soepbus gaat niet lang meer mee. Een nieuwe bus is aangeschaft maar moet eerst verbouwd worden om te kunnen gebruiken.

De soepbus van het Leger des Heils wordt gerund door vrijwilligers en rijdt in meerdere steden, waaronder Zwolle. Meerdere avonden per week worden dak-of thuisloze mensen van jong tot oud van soep en brood voorzien. Ook worden in de winter kleding en dekens uitgedeeld. Ook mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, weten de bus te vinden.

Daarnaast zoeken de vrijwilligers van de soepbus mensen op waarvan bekend is dat ze ergens verblijven, bijvoorbeeld in een park.

Naast praktische hulp heeft de soepbus een sociale functie, een luisterend oor en ruimte voor een praatje. Door de laagdrempeligheid zijn de vrijwilligers van de soepbus vaak een eerste of laatste lijn naar professionele hulp. Vanuit opgebouwd vertrouwen kunnen mensen soms een stap zetten naar verdere hulpverlening.

De Y Service Club Zwolle is een groep van twaalf betrokken Zwollenaren die onder andere maatschappelijke doelen binnen Zwolle ondersteunt. Om geld bij elkaar te krijgen verkoopt de Y Service Club Zwolle diverse eigengemaakte soepen. Zie voor meer info Insta of https://yserviceclubzwolle.nl/steundesoepbus/.