Stichting Pax Kinderhulp zoekt gastgezinnen

ZWOLLE - Stichting Pax Kinderhulp zoekt voor de periode van 30 juli tot en met 19 augustus gastgezinnen die een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen bezorgen.

Het gaat om kinderen van 6 tot en met 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaal-economische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Berlijn is een fantastisch mooie wereldstad, maar kent ook zijn keerzijde. Mensen aan de onderkant van de samenleving hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met vluchten in drank, drugs en apathie. De kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht en mogelijkheden tot ontplooiing waar ieder kind recht op heeft.

Pax Kinderhulp weet wat een aantal weken in een gastgezin betekent voor een kind. Genieten van kleine dingen, die voor ons zo normaal zijn. De gastgezinnen geven een kind een onvergetelijke vakantieherinneringen, een ervaring voor het leven. Het unieke van de actie Berlijn is dat de kinderen opnieuw uitgenodigd kunnen worden. Hierdoor kan een relatie voor het leven ontstaan.

Meer informatie via Laura Akster, 06 - 15334377 of www.paxkinderhulp.nl.

ZZUit presenteert programma voor het nieuwe seizoen

ZWOLLE - Het nieuwe ZZUit programma is bekend. De voorverkoop is inmiddels begonnen op www.zzuit.nl.

Op zaterdagmiddag 27 augustus houden wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 en ZZUit een een openingsfeest voor het nieuwe seizoen. Met een kindervoorstelling en lekkere muziek.

In seizoen 2022-2023 staat onder andere op het programma: comedy (Ronald Smink, 13 januari) en cabaret (Piepschuim, 16 september), een lezing voor liefhebbers van literatuur (Paul Gellings, 7 oktober), een celloconcert voor liefhebbers van klassiek (Hanneke Rouw, 9 december), voor kinderen en hun familie: de avonturen van Dik en Pier (16 september) en vooral veel muziek. Van een jonge rijzende ster (Sveva, 10 februari) tot gevestigde namen als Eric Vloeimans en Tuur Florizoone (jazz-improvisatie, 10 maart). En natuurlijk ook muziek van vroeger, zoals Tribute to Neil Neil Young (18 november) en de Pauwergirls (14 april).

Meditatie
vereniging Ouders Overleden Kind

ZWOLLE – De vereniging Ouders Overleden Kind houdt zaterdag 4 juni een klankschaalmeditatie voor leden. 

De klankschaalmeditatie is gericht op ontspanning, verbinding (met jezelf) en genieten. Na de klankschaalmeditatie is er gelegenheid om uit te wisselen wat je hebt ervaren. Aanmelden via www.oudersoverledenkind.nl/agenda