HTC staat in teken jubileum

AMATEURVOETBAL – HTC bestaat 27 juni officieel 75 jaar en viert dat jubileum zaterdag 25 juni met een feestelijke dag voor jong en oud. De zaterdagvoetbalclub nodigt alle leden en oud-leden uit op het sportpark aan de Brinkhoekweg.

Vanaf 12.00 uur zijn er diverse activiteiten voor de jeugd, zoals een springkussen en de mogelijkheid om te schmincken. Ook is er een suikerspin- en popcornkraam. 's Middags is er vanaf 14.00 uur een 7 tegen 7-toernooi voor senioren en om 16.00 uur een toespraak van het bestuur met daarna de uitslag van de verloting. Voor die verloting zijn de hele dag loten te koop met prijzen beschikbaar gesteld door sponsors. Om 16.30 uur barst het feest los met huis-dj Gertje O en de zangers Danny Heden, Jordy van Vilsteren, Wimmie Bouma, Wesley Wolters, Dorette Duurkoop en Brendie Oosterbroek.

Michael Smith
wint Dutch Darts
Championship

DARTS - Michael Smith behaalde zondag de eindzege op het Dutch Dartch Championship in de IJsselhallen in Zwolle. De Engelsman versloeg 'The Freeze' Danny Noppert uit Joure nipt met 8-7. 'BullyBoy' is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Ian White die de laatste editie in 2019 wist te winnen. White wist zich dit jaar echter niet te plaatsen. Hij werd in de kwalificatieronde op donderdag uitgeschakeld. Het toernooi, dat tot en met zondag duurde, werd in de coronajaren 2020 en 2021 afgelast.
De grootste namen uit de dartwereld kwamen bijeen in Zwolle, onder wie Michael van Gerwen, die na het toernooi bekendmaakte te lijden aan het carpale tunnelsyndroom, een ziekte waarbij een zenuw in de pols bekneld zit. Hij is voorlopig uit de running.

Blue Hawks
onderuit in
honkbalderby

HONKBAL - Normaal gesproken maken de honkballers van Blue Hawks veel kilometers. Zondag stond de derby tegen Blue Devils op het programma. In en tegen Meppel, verloren de Zwolse honkballers met 2-1. In de vijfde klasse neemt Blue Hawks, dat zondag 12 juni weer in actie komt, de voorlaatste plaats is.

Oproep aan
deelnemers
Halve Marathon

HARDLOPEN - Nog tien dagen en dan is het zover. Het hardloopspektakel De Halve Marathon van Zwolle op zaterdag 11 juni. Duizenden deelnemers lopen dan of de 4 Engelse Mijl of de Halve Marathon. BrugMedia is mediapartner van het hardloopevent en besteedt woensdag 8 juni redactionele aandacht aan De Halve Marathon. In dat artikel komen zowel een deelnemer of -ster aan de korte en lange afstand aan het woord. De Swollenaer zoekt twee mensen (voor beide afstanden één persoon) die hun verhaal willen doen en met een foto in de krant en op de online kanalen van BrugMedia willen verschijnen.
Mail voor vrijdag 3 juni naar erik.riemens@brugmedia.nl, naam en telefoonnummer en de redactie neemt zo snel mogelijk contact op.