"Iedereen uit mijn voetbalnetwerk wel zo'n beetje gepolst"

(Door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Voor volgend seizoen ziet het er niet rooskleurig uit voor vierdeklasser Wijthmen, dat zes spelers kwijtraakt en nog geen aanwinsten van buitenaf kan presenteren. 

Met slechts 23 doelpunten in 21 duels is het duidelijk waar het dit seizoen aan schort bij Wijthmen. Het is de grote uitdaging voor trainer Marc Helderman: Wijthmen meer naar voren laten voetballen om zo tot meer kansen te komen. Zoals elke trainer is Helderman daarvoor wel afhankelijk van zijn materiaal. En juist op dat vlak laat de ploeg een veer. Het neemt afscheid van zes spelers onder wie Jari Dunnink, Nick Kortstee en Sven Poppe. Vooral het vertrek van Dunnink naar Hattem en het stoppen van Poppe zijn aderlatingen voor de kleine zaterdagclub.
"We vullen het aan met jeugd en spelers uit het tweede. Hopelijk komt er nog wat bij, maar Wijthmen is geen vereniging die overal spelers gaat polsen. We zoeken binnen ons netwerk. Je speelt niet op een niveau en bij een club waar men zich bij bosjes aanmeldt”, zegt Helderman met veel gevoel voor understatement.

"Qua voetbal lever je in", beseft spits Max Spijkerman, die twee jaren geleden met Jari Dunnink en Dylan Fidder overkwam van SVI. "Voor dit seizoen kwamen daar Niek Holterman en Jari Ebeling bij. Die had ik ook gevraagd. Ik heb nu zo'n beetje iedereen uit mijn voetbalnetwerk wel gepolst", aldus Spijkerman.