Negen tuinen in Open Tuinen Weekend Zwolle

ZWOLLE - Tijdens het Open Tuinenweekend op zaterdag 18 en zondag 19 juni zetten negen Zwolse tuiniers hun tuinhek open.

Jaarlijks organiseert Groei & Bloei, (die dit jaar 150 jaar bestaat) de landelijk de Nationale Tuinweek. Afdeling Zwolle doet hieraan mee met het Open Tuinen Weekeind.

In deze overgangsperiode van lente naar zomer zijn de tuinen op hun bloeirijkst. De eigenaren leiden bezoekers graag rond in hun tuin of laten zelf hen de mooiste plekjes ontdekken. Sommige tuinen zijn groot, andere tuinen zijn kleiner. Allemaal zijn de ze met grote liefde verzorgd.

Omdat het de 25ste editie is, worden ook andere hobby's getoond. Beeldhouwen, schilderen, keramiek, pluktuinen en de mooiste creaties op het gebied van bloemschikken worden in combinatie gebracht met het tuinieren. In sommige tuinen wordt voor een kleine prijs koffie of thee geschonken. 

Via de site van www.zwolle.groei.nl zijn de adressen te vinden.

Vluchten Kan Niet Meer viert jubileum in De Enk

ZWOLLE – In wijkcentrum de Enk aan het Assendorperplein viert smartlappenkoor Vluchten Kan Niet Meer! op zaterdag 18 juni haar jubileum.

Twaalf jaar geleden is het koor opgericht maar vanwege corona kon het jubileum niet eerder worden gevierd. Het feest van 18 juni staat in het teken van ‘Reizen rondom de wereld' en heeft als titel ‘Vluchten Gaan Niet Meer'.

Het vijftigkoppig koor neemt het publiek allereerst mee naar de Jordaan. Dan reizen ze verder naar Spanje, Mexico en naar het strand van Marseille. Om via Italie¨ terug te reizen naar Arnemuiden en de Zuiderzee. De reis eindigt in Zwolle. 

In de pauze is er een verloting. Het feest begint om 19.00 uur op het Assendorperplein met een draaiorgel. Om 19.30 uur gaan de deuren van Wijkcentrum de Enk open en om 20.00 begint het concert.

Smartlappenkoor VKNM wordt gedirigeerd door Margriet Bruggemans. Reinder van Raalte (accordeon en piano) en Jos Laverman (drum) verzorgen de muzikale begeleiding. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Vluchten Kan Niet Meer - VKNM.