Het Team VIA (Vangnet Informatie en Advies).
Het Team VIA (Vangnet Informatie en Advies). Foto: Eigen foto

Team Via krijgt Roos van Elisabeth voor volhardend bieden bemoeizorg

ZWOLLE - Team VIA (Vangnet Informatie en Advies heeft de Roos van Elisabeth gekregen. Al bijna 25 jaar biedt team VIA in opdracht van centrumgemeente Zwolle, zorg aan mensen om wie anderen zich zorgen maken, maar die niet (meer) in beeld zijn bij reguliere hulpverlening. 

De medewerkers van team VIA zijn daar volhardend in. Ze blijven deze mensen benaderen, zoeken contact, ondersteunen hen en bieden bemoeizorg wanneer veel andere partijen het vaak allang hebben opgegeven. Het kan gaan om zorgmijders, dakloze jongeren, personen met verward gedrag of mensen die hun huis (ongewild) vervuilen.
De Roos van Elisabeth wordt uitgereikt door het Elisabethfonds aan mensen of organisaties die zich in Overijssel op een bijzondere manier inzetten voor de maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiƫnten. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 500 euro.
Rianne van de Berg, directeur GGD IJsselland: "Wij zijn trots op team VIA en de erkenning voor het werk van onze collega's. Zij bezoeken dagelijks mensen die bij de reguliere zorg geen aansluiting kunnen vinden en waar een lange bemoeizorg adem nodig is om, soms kleine, stappen samen te zetten."
Team VIA (Vangnet, Informatie en Advies) zet zich al bijna 25 jaar in voor (psychisch) kwetsbare personen in de regio IJssel-Vecht. Het is een specialistisch team dat?is ondergebracht bij GGD IJsselland; het bestaat uit?medewerkers van?de GGD, Dimence, De Kern Maatschappelijke dienstverlening, Tactus,?MEE IJsseloevers, Jeugdbescherming Overijssel?en Trajectum.