Nacompetitie start voor Be Quick'28

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De reguliere voetbalcompetitie zit erop. De tijd van de nacompetitie breekt nu aan. Dat betekent dat het seizoen voor Be Quick'28 een vervolg krijgt, dat HTC in de wachtkamer zit (zie hiernaast), terwijl CSV'28 uiteindelijk overal naast grijpt.

De Zwolse clubs die nergens meer om streden, deden dat op de laatste speeldag met wisselend succes. Berkum won thuis met 2-1 van Buitenpost, SVI ging met 3-6, ook thuis, onderuit tegen Dos Kampen. WVF won uit bij Hulzense Boys (0-2), terwijl ZAC nipt verloor van Sparta Enschede (1-2). Zwolsche Boys haalde uit in en tegen Elspeet (1-6) en Dieze West deed dat nog net iets beter: 7-1 in eigen huis tegen SV 't Harde. Reaal Dronten-Wijthmen werd 4-3 en CSV'28 won uiteindelijk met 2-3 in Windesheim van VSW, maar omdat concurrent VHK won van 's Heerenbroek, heeft CSV'28 geen periodetitel en blijft het dus vierdeklasser.
Be Quick'28, dat PH zaterdag met 4-3 versloeg, heeft nu twee thuisduels voor de boeg. Zaterdag tegen Unicum uit Lelystad en dinsdag 14 juni tegen de winnaar van De Merino's tegen Hulzense Boys. Het zijn enkele wedstrijden en weet de ploeg van trainer én nieuwe technische directeur van PEC Zwolle, Marcel Boudesteyn, beide duels te winnen, dan is zaterdag 18 juni de finale. Op neutraal terrein met als inzet een plek in de eerste klasse D.
Op maandag won SV Zwolle met 0-4 bij DAVO. Ulu Spor sloot het zondagvoetbal-tijdperk in en tegen Broekland af met een 7-1 nederlaag.