Kickboks seminars bij Tabonon

KICKBOKSEN - Bij vechtsportschool Tabonon vindt vrijdag 24 juni een bijzonder kickboksevenement plaats. Murthel Groenhart en Hans Stringer geven dan trainingen en bereiden een MMA-seminar voor. MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een combinatie van diverse sporten zoals boksen, kickboksen, worstelen, judo en Braziliaans Jiu Jitsu.
Murthel Groenhart is een Nederlandse professionele kickbokser en werd in 2017 wereldkampioen in het weltergewicht. Onlangs maakte hij de overstap naar MMA. UFC-veteraan Hans Stringer, die een aantal jaren geleden stopte, heeft een professioneel record in MMA met 22 winstpartijen in de bekende kickboksorganisatie Glory. Ook hij is die vrijdag aanwezig.
Tot slot krijgen de deelnemers de Wim Hof ademhalingstechniek aangeleerd, die zij later toepassen in een ijsbad.
Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn van Tabonon. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via Tabonon.nl.

Zware duels
voor korfballers

KORFBAL - Sparta Zwolle gaat zaterdag proberen koploper NIC uit Groningen punten af te pakken. Het thuisduel begint om 15.30 uur. Sparta staat vijfde en moet alle zeilen bijzetten om niet in de onderste regionen van de overgangsklasse te belanden. Het verloor eind mei de laatste wedstrijd met 18-20 van AVO, de nummer vier op de ranglijst.
Oranje Zwart krijgt als nummer twee in de tweede klasse Devinco op bezoek. Die ploeg uit Deventer staat derde. Het verschil is twee punten, ook die wedstrijd in Zwolle begint om 15.30 uur. Oranje Zwart speelde het afgelopen weekend ook niet, de week daarvoor verloor het nipt van koploper DOS WK: 19-18.

Wisseling van
de wacht bij
PEC Zwolle

PEC ZWOLLE - Marcel Boudesteyn is de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. Dit houdt in dat Mike Willems vertrekt bij de club. Dick Schreuder blijft trainer en staat op 25 juni voor de groep tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. Dit zijn de hoofdlijnen van de wijzigingen doorgevoerd door de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AVA).
Onlangs werd al bekend dat PEC Zwolle twee directeuren krijgt: eentje voor algemene zaken en eentje voor technische zaken. Willems stopt dus als technisch manager en draagt zijn taken deze periode over aan Boudesteyn. Voor de statutaire directeur algemene zaken wordt een nieuwe kandidaat gezocht. Het is niet bekend of oud-directeur Jeroen Bijl weer in beeld is.
Meine Breemhaar en Frans van der Kolk vervullen namens het bestuur nu die functie. Arjan Jansen is inmiddels als interim-manager aangesteld voor de komende drie maanden. Dit geeft het bestuur de tijd om een juiste kandidaat te vinden.
Ook is besloten om het bestuur van de Stichting Aandelenbezit PEC Zwolle en de RVC (Raad van Commissarissen PEC Zwolle BV) samen te voegen. Daarnaast wordt 1 van de 5 zetels in het bestuur van de stichting beschikbaar gesteld voor de directeur van de PEC Zwolle Participatie BV. Met deze beslissingen zijn de lijnen korter en kunnen beslissingen sneller worden genomen, maakte PEC Zwolle vrijdag bekend in een persbericht.