Drie bijpraatavonden in De Weijenbelt van Berkum Energieneutraal

ZWOLLE - Berkum Energieneutraal houdt drie bewonersavonden in De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 voor wijkbewoners die aan de slag willen om hun woning aardgasvrijklaar te maken. Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni is er een informatief programma.

Met een presentatie worden de bewoners bijgepraat over de stand van zaken van Berkum Energieneutraal. Onderwerpen die aan bod komen zijn het stappenplan om de woning te verduurzamen, hoe de Rijkssubsidie van 3 miljoen euro besteed gaat worden, het voorstellen van de geselecteerde bedrijven, en de keuze hoe in de toekomst de wijk te verwarmen. De keuze voor een nieuwe manier van energievoorziening wordt door de bewoners van Berkum namelijk gemaakt.

Berkum is een van de 62 proeftuinen die door het Rijk zijn aangewezen om ervaringen op te doen met de wijkgerichte aanpak in de landelijke Energietransitie.  

Aansluitend kunnen bewoners op de informatiemarkt hun licht opsteken bij aanwezige energiecoaches, woningcorporaties, isolatiebedrijven en vrijwilligers. Hier kunnen wijkbewoners direct in contact komen met de bedrijven voor het maken van een afspraak. Voor de Berkumers met een huurwoning staan de woningcorporaties klaar om vragen te beantwoorden. De energiecoaches geven tips over slimme manieren om energie te besparen.
Aanmelden kan via www.berkumenergieneutraal.nl.