Vitaal & Veilig Thuis zoekt vrijwilligers

ZWOLLE – WijZ Welzijn zoekt voor het project Vitaal en Veilig Thuis vrijwillige adviseurs, planners, postbodes en medewerkers voor het belteam. 

Adviseurs gaan op huisbezoek bij 70-plussers. Tijdens dit huisbezoek staan het welzijn en de veiligheid in en om huis centraal. 

Zij kijken bijvoorbeeld naar hoe iemand erbij zit, hoe het sociale netwerk is, of de financiën op orde zijn, en of er behoefte is aan ondersteuning of kan de persoon alles zelf nog? Dit zijn enkele voorbeelden, al deze dingen dragen bij aan het zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. 

Voorafgaand aan het huisbezoek worden er door de planners afspraken ingepland voor de adviseurs. Na het huisbezoek brengen de vrijwillige postbodes de adviesrapporten rond en wordt er door het belteam contact opgenomen met de mensen die zijn bezocht. 

Een cursus om vrijwilliger te worden duurt drie of vier dagdelen. De vrijwilliger moet minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. Meer informatie via 038 - 851 57 00 of info@vitaalenveiligthuis.nl.

Zie voor meer informatie ook www.wijz.nu/diensten/vitaal-en-veilig-thuis