Liefhebbers van bomen gezocht

ZWOLLE - Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers voor basisscholenproject ‘Van zaadje tot boom’. 

Na een succesvolle proef gaan dit jaar 23 basisscholen in Overijssel van start met dat project. In dit project verzorgen leerlingen hun eigen boompje. Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers, -specialisten of -kenners die de basisscholen willen inspireren en begeleiden. De vrijwilliger biedt de scholen een lespakket aan van lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes en begeleidt de leerlingen. 

Met het educatieve project worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Op de Nationale Boomfeestdag op 10 november gaan de door de leerlingen opgekweekte boompjes de grond in.

"De ideale bomenconsulent kan leuk vertellen over bomen en neemt kinderen mee in de wondere wereld van bomen en het belang van bomen”, zegt coördinator Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel. Voor aankomend bomenconsulenten staat een training en inspiratiesessie op het programma. Meer informatie en aanmelden via Peter Adema, p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl. Het project loopt van juni 2022 tot en met november 2022

Het project ‘Van zaadje tot boom' is onderdeel van het Overijsselse project 'Iedereen een Boom' dat als doel heeft 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Zie ook www.iedereeneenboom.nl. Hier staat meer informatie over de actie en handige plant-tips.