Zwolse grachten decor sloeproeirace

ROEIEN - Zo'n 600 deelnemers verdeeld over 70 roeiteams zijn zaterdag 18 juni actief tijdens de Volvo Zwolse Grachtenrace. Het sportieve roei-evenement wordt dit jaar voor de twaalfde keer gehouden.

De start en finish van de sloeproeirace vinden ook nu weer plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. DJ Etienne zorgt voor een muzikale noot en de Stichting Zwolse Grachtenrace verwacht veel toeschouwers in en rond de Zwolse grachten. "Namens de gehele organisatie spreken we daarom ook een dankwoord uit richting de omwonenden", aldus voorzitter Marijke Sterkenburg. Samen met Sandra Oldengarm en Marije van de Bor vormt zij het bestuur.

De deelnemers roeien een race van 15,15 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water. De heren starten 's ochtends, de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur geeft Ton Kolman van Brasserie Hofvlietvilla het startschot. Rond 12.45 uur finishen de laatste herensloepen. De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.30 uur de finish passeren. De prijsuitreiking is om 18.00 uur bij Brasserie Hofvlietvilla. Gevolgd door de nazit bij stamcafé De Hetebrij aan de Nieuwe Markt.