Vrouwenvoetbal bij Be Quick'28 is jarig

AMATEURVOETBAL - Bij Be Quick'28 staat zaterdag 25 juni in het teken van 50 jaar vrouwenvoetbal bij de Zwolse vereniging. Het is een dag vol met feestelijke gebeurtenissen. Allereerst is er het jaarlijkse People & Payment vrouwen- en meisjestoernooi, dat om 9.00 uur aanvangt. Om 17.00 uur speelt Be Quick ’28 Vrouwen 1 tegen het Ajax Vrouwen beloftenteam.

Aan het eind van de middag organiseert Be Quick'28 voor alle belangstellenden een barbecue, verzorgd door Hang Belly BBQ. Aansluitend wordt de feestelijke dag afgesloten met een groot feest. DJ Thijmen draait vanaf 20.00 uur de muziek.

Bij Be Quick'28 was er afgelopen tijd nog meer te doen. Zo werden vrijdagavond de halve finales en de finale van de Zwolse Colijn & Partners Penaltybokaal gehouden. Een evenement dat Be Quick ‘28 ondertussen al 35 jaar organiseert voor alle Zwolse voetbalverenigingen. Deze jaargang was de deelname gering. Er deden maar vijf verenigingen mee. Het team van Be Quick Recreanten 2 tekende dit jaar voor de elfde en laatste keer in successie voor de organisatie.
In de halve finales probeerden 75 spelers door te dringen tot de finalerondes. In die finale schoten uiteindelijk de vijf beste spelers per leeftijdscategorie tegen de drie beste keepers de penalty's.
Bij de JO9 won Jelmer de Jong van ZAC, bij de JO11 Nick Rienties van JCHW. Bij de JO13 was dat Joris van Woesik van SV Zwolle, terwijl Lukas Belzen van Berkum gekozen werd tot beste keeper.