Zomerse Klerenzooi te koop op Rodetorenplein

ZWOLLE - De duurzame closet sale in Zwolle is terug. Deze zomer bundelen Klerenzooi, Blue Bayou en Bennies hun krachten op het Rodetorenplein in Zwolle. Op zondag 26 juni wordt het plein voor het stadsstrand van Zwolle omgetoverd tot een hippe kledingmarkt, waar je je kleding kunt verkopen en ‘nieuwe’ kleding kunt scoren.

Tijdens het evenement biedt Klerenzooi particuliere verkopers en bedrijven de ruimte om tweedehands kleding te verkopen en om hun creativiteit de vrije loop laten op hun eigen plek. Deze ruimte vullen zij naar eigen idee in.

Het doel van de organisatie is om consumenten kennis te laten maken met hergebruik van kleding, om zo de levensduur van kleding te verlengen op een speelse manier. Door creativiteit, innovatie en commercie met elkaar te verbinden stimuleert de organisatie de duurzame ontwikkelingen in de vervuilende textielindustrie.

Naast het evenement wil de organisatie zorgen dat mensen zich bewust worden van de herkomst van kleding en inspireren ze consumenten in het maken van duurzame keuzes. 

Klerenzooi duurt van 11.00 tot 16.00 uur. De volgende edities zijn 31 juli en 25 september.