HTC redt het niet en doet stapje terug

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - HTC bestaat 75 jaar, viert dat zaterdag 25 juni met een jubileumfeest, maar doet dat met een rouwrandje. Afgelopen zaterdag werd het beslissingsduel in Meppel tegen VHK uit Sint-Jansklooster verloren met 2-1. Dat betekent degradatie naar de vierde klasse, waaruit het in 2019 promoveerde door kampioen te worden.

Ze waren vorige week woensdag nog vol goede moed. Thomas Korenromp en Stan Wissink, die namens HTC aanwezig waren bij de prijsuitreiking van de Salverda Trofee. Als ze maar niet in het vechtvoetbal van VHK terecht zouden komen, want daar moet de ploeg van trainer Arjen Plessen het niet van hebben. Het moet gezegd, zaterdag verzuimde HTC vooral de kansen te benutten, waardoor het VHK lang in leven hield. En die ploeg, getraind door oud-PEC Zwolle speler Edwin Duim profiteerde daar van en promoveerde. Quinton Justiana zorgde voor de Zwolse treffer.
De vierde klasse kent komend seizoen zo een hoog Zwols gehalte: CSV'28, VSW, Wijthmen, FC Ulu Spor dat instroomt vanuit het zondagvoetbal en dus HTC, dat zonder Plessen, Korenromp en Wissink het verloren terrein probeert terug te winnen. Zwolsche Boys en Dieze West houden de eer van Zwolle nu hoog in de derde klasse. De laatste mutatie betreft SV Zwolle, dat degradeerde naar de zondag vijfde klasse. Het nieuwe voetbalseizoen begint voor hoofdklasser Berkum officieel al op zaterdag 28 augustus. De overige clubs starten het eerste week van september met hun bekerprogramma.