Training ‘Leer te durven’ voor kinderen

ZWOLLE - Samen met het Sociaal Wijkteam Zwolle organiseert Impluz de training ‘Leer te durven’. 

Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 die graag meer willen durven en zich zelfverzekerder willen voelen. De deelnemers leren hoe ze om kunnen gaan met spannende of lastige situaties. Ze leren ook omgaan met angstige, boze of verdrietige gevoelens. 

Zenuwachtig zijn, zorgen hebben, bang zijn, je niet sterk genoeg voelen: iedereen heeft er wel eens last van. Bijvoorbeeld als je een toets moet maken, een spreekbeurt moet houden of iets voor de eerste keer doet. Het is belangrijk dat je soms angst voelt. Je lichaam geeft daarmee aan dat je moet opletten. Je angst gaat als het goed is vanzelf weer over. Sommige kinderen vinden iets snel spannend. Hun angst gaat niet over. Ze voelen zich onzeker en durven dingen niet door hun angst. De cursus ‘Leer te durven’ kan deze kinderen helpen. 

Deelname aan de  cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Zwolle en begint op maandag 19 september. Informatie en aanmelden kan bij: Stichting Impluz, 0570-604900 of info@impluz.nl. Of direct via www.impluz.nl/cursussen

Tweede dagtocht van het seizoen bij Fiets en Geniet

ZWOLLE – Fiets en Geniet heeft woensdag 3 augustus de tweede dagtocht van dit seizoen. De tocht is minstens 45 kilometer.

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf buurthuis Spoolde aan de Nilantsweg 109. De kosten voor deelname, lunch en koffie of thee bij terugkomst zijn 10 euro. Voor wie deze tocht te lang vindt, vertrekt er 's middags om 13.15 uur een middagtocht van 15 kilometer. De kosten voor deelname aan deze tocht zijn gewoon 3 euro.

Verzocht wordt op tijd aanwezig te zijn, zodat de deelnemers op tijd op de fiets kunnen stappen. De fietssnelheid is maximaal 15 kilometer per uur.

Een week later, woensdag 10 augustus is er weer een normale fietstocht van 15 en 30 kilometer. Deze vertrekt vanaf vv SVI aan de IJsselcentraleweg 9. Ook deze fietstochten zijn met begeleiding. Het vertrek van beide tochten is om 13.15 uur.
Voor meer informatie over de fietstochten 06 -337 979 86 of 06 - 230 075 60.