Billy Boem-club, voor kinderen met stress thuis

ZWOLLE - De Billy Boem-club van het Sociaal Wijkteam Zwolle en Impluz begint weer op maandag 19 september.

De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. Spanning en stress thuis heeft grote impact op kinderen. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Zwolle de doe-praatclub Billy Boem. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan. 

De club Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Marga de Nijs is één van hen. ”Billy Boem organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Marga. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. En anno nú komt de coronacrisis erbij; een tijd die het nodige heeft gevraagd van een gezin en een kind. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.”
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Marga uit. "Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

Deelname aan de cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Zwolle en begint op maandag 19 september. Informatie en aanmelden kan bij: Stichting Impluz, 0570-604900 of info@impluz.nl. Of direct via www.impluz.nl/cursussen