Proeflessen cello voor kinderen bij Rataklop

ZWOLLE- Na de zomervakantie start Celloschool Rataklop met een nieuwe tweejarige cursus DoReMi speciaal voor jonge kinderen. Vroeger heette zo’n cursus Algemene Muzikale Vorming met als instrument een blokfluit. Bij Celloschool Rataklop is dat een cello, die is inbegrepen in het cursusgeld.

In de DoReMi methode maken kinderen door middel van liedjes en spelletjes kennis met de melodie-taal DoReMi en de ritme-taal TakaDimi. Zo wordt muziek eerst fysiek beleefd en is het vervolgens een kleine stap naar noten leren lezen en een instrument leren bespelen.
Gedurende de cursus komen er gastdocenten die de kinderen met andere instrumenten laten kennismaken. Bovendien is er voor elk kind een gratis proefles op een instrument naar keuze mogelijk. Na twee jaar hebben ze een stevige muzikale basis, kunnen ze noten lezen èn schrijven en zijn ze klaar om als cellist mee te spelen in een orkest. Of een vliegende doorstart te maken op een instrument naar keuze. Uiteraard is het mogelijk om je verder te bekwamen op de cello. Dat gebeurt vanaf dat moment in kleine groepjes, afgewisseld met sololessen.
De DoReMi-lessen duren anderhalf uur en worden gegeven in groepjes van vijf tot maximaal tien kinderen. Zie ook www.rataklop.nl/celloschool