Oosterlaan met historische uitstraling eerder dan plan open

ZWOLLE - De herinrichting van de Oosterlaan in Zwolle is klaar. Enkele weken eerder dan gepland, is de Oosterlaan sinds vorige week weer toegankelijk voor fietsers, voetgangers en automobilisten. Aan beide kanten van de weg komen in het najaar nieuwe bomenrijen en andere beplanting. Hierna is de Oosterlaan helemaal vernieuwd.

De werkzaamheden zijn in april begonnen. De historische uitstraling van de Oosterlaan met fraaie bomenrijen komt terug. Fietsers en voetgangers hebben op de vernieuwde laan meer ruimte. 

De weg is versmald en er zijn slimme klimaatoplossingen geplaatst voor het opvangen en opslaan van regenwater. Bij de aansluiting met het Stationsplein zijn nieuwe kiss-and-ride-plekken aangebracht voor kort parkeren bij het ophalen of wegbrengen van reizigers.

Na de zomervakantie is de andere kant van het Stationsplein aan de beurt. Van dinsdag 23 augustus tot ongeveer mei volgend jaar wordt ook de Westerlaan vernieuwd. De Westerlaan wordt versmald en er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers.
Om overlast te beperken voert de aannemer het werk in delen uit. De werkers beginnen met het deel voor de Nieuwe Buitensociƫteit, tussen het vernieuwde Stationsplein en de parkeergarage. Dit deel duurt tot begin oktober.

De werkzaamheden aan de Westerlaan veroorzaken afsluitingen en hinder. Van dinsdag 23 augustus tot begin oktober is de Westerlaan vanaf het Stationsplein niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer.
De Westerlaan blijft bereikbaar vanaf de Willemskade. Verkeersborden geven alternatieve routes aan via de Van Karnebeektunnel of de Burgemeester Van Roijensingel. Voetgangers kunnen het werkgebied passeren via het trottoir aan de kant van de woningen of een tijdelijke looproute.