Tenniswinst Sarah van Emst op dubbeltoernooi

TENNIS -Sarah van Emst uit Zwolle heeft afgelopen weekend samen met haar dubbelpartner Annelin Bakker uit Haren het Clean Energy World Tennis Tour toernooi in Haren gewonnen. Het duo was met 6-3 6-7 10-5 (super tie-break) te sterk voor Mariia Bergen en Agustina Chlpac. In de halve finale schakelden ze het als eerste geplaatste koppel Demi en Lian Tran uit. Voor Van Emst en Bakker was het hun eerste ITF seniorentoernooi in Haren. Het leverde de Zwolse ook nog eens 10 WTA punten op. 

Blue Hawks krijgen
Robur op bezoek

HONKBAL - Terwijl de meeste amateursportclubs middenin hun voorbereiding zitten op het nieuwe seizoen, zijn de heren honkballers van Blue Hawks al begonnen met hun competitie. In dit geval de hervatting van de officiële wedstrijdenreeks. Zondag werd met 16-15 verloren van Arnhem Rinos. Daardoor blijft de Zwolse ploeg voorlaatste in de vijfde klasse. Zondag krijgt het op De Peterskamp bezoek van Robur uit Apeldoorn dat tweede staat.

Start Old Stars
Walking Basketbal

BASKETBAL -  De trainingen van Landstede Hammers Oldstars Walking Basketbal gaan woensdag 14 september weer van start. Wekelijks wordt er van 13.00 uur tot 14.00 uur onder leiding van een ervaren trainer getraind in het Landstede Topsportcentrum aan het Hogeland 10. De trainingen zijn in principe voor iedereen in de leeftijdsgroep 55+ toegankelijk. Aansluitend aan de training is er tijd voor een gezellig kopje koffie of thee in het sportcafé van het topsportcentrum.

ZBC werkt toe
naar aanvang
competitie

BADMINTON - De Zwolsche Badminton Club (ZBC) is in volle voorbereiding op de competitiestart op vrijdag 16 september. De competitiespelers zijn half augustus begonnen met de training. Ook zijn de teamsamenstellingen gemaakt en bij de senioren zijn er deze jaargang vijf teams met 25 spelers. Daarnaast nemen 25 jeugdleden in zes teams deel aan de competitie, die tot en met april duurt.
Dat doen de leden overigens in nieuwe clubkleding. ZBC heeft met Energy-Check een nieuwe clubsponsor die zich voor drie jaar heeft verbonden aan de club.