Herstart Salverda Topscorerstrofee

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De Zwolse amateurvoetballers maken ook dit jaar weer kans op de Salverda Topscorerstrofee. Sinds 2008 is  bouwbedrijf Salverda uit 't Harde de naamgever en sponsor van de verkiezing van de topscorersprijs bij zowel de mannen als de vrouwen. Op zaterdag 24 september start de verkiezing als alle eerste competitiewedstrijden worden gespeeld.

In een sfeervol Café De Hetebrij werden begin juni de seizoensprijzen uitgereikt. Dat gebeurde door Jeroen van Leeuwen, technisch directeur van de KNGU en eerder algemeen manager bij PEC Zwolle én assistent-trainer bij WVF. Sportjournalist Mark de Rooij, jarenlang actief voor De Swollenaer verzorgde in aanwezigheid van de grondleggers journalist Harry Bouwhuis en Wim Mossel (Brug Media), de presentatie.
Yvette van Daelen (Be Quick'28) won bij de vrouwen, voor Maud Broeksema (WVF) en Alieke Kale (ZAC). Bij de mannen ging de trofee naar Youp Kok (SVI), tweede werd Jarno van Essen (Be Quick'28), gevolgd door Wahid Shimeri van Dieze West, die uiteindelijk de meeste goals maakte. Zoals bekend werkt de Salverda Trofeeverkiezing met een wegingsfactor. Hoe hoger het niveau, hoe zwaarder de gescoorde doelpunten meetellen. Naast die prijzen, werden voor de zomervakantie ook de minst gepasseerde verdedigingen geëerd. Dieze West won bij de mannen, SVI bij de vrouwen. Beide teams werden afgelopen seizoen ook kampioen.

Het tussenklassement van de Salverda Topscorerstrofee wordt vanaf woensdag 28 september iedere week op deze plek van De Swollenaer gepubliceerd.