Wijkfestival verbindt bewoners Holtenbroek op burendag

ZWOLLE - Het is weer tijd voor een wijkfeest in Holtenbroek. Op zaterdag 24 september, tegelijk met de landelijke Burendag, vindt het Holtenbroek Festival plaats: een festival voor en door bewoners van Holtenbroek. Het festival begint om 14.00 uur. De hele middag zijn er op verschillende pleinen activiteiten voor jong en oud, is er muziek en kan er gegeten worden op het foodcourt.

Wijkbewoner en medeorganisator Gerben Pol vertelt: “De afgelopen twintig jaar is er best veel gezegd over de dingen die niet goed gingen in de wijk. Mensen hadden het gevoel dat de wijk Holtenbroek als minder gezien werd als je kijkt naar andere wijken in Zwolle. Dat gevoel vind ik niet terecht.”

Volgens de organisatie zorgt een wijkfeest als het Nazomerfeest voor verbinding en een gevoel van gelijkwaardigheid bij de wijkbewoners. 

"Het heeft veel meer invloed op de wijkbewoners dan een wijkfestival in een andere wijk van Zwolle. Holtenbroek bestaat uit zoveel verschillende typen mensen en culturen. De verbinding is daarom veel lastiger te maken", aldus Pol.  

"Soms spreek je dezelfde taal niet. Een festival is een mooie kans om die verbinding wel te maken. Tijdens de vorige editie stonden wijkbewoners uit verschillende culturen met elkaar op het podium."  

Gerben Pol vervolgt: “Daarom vind ik het belangrijk om een stapje meer te zetten tijdens de organisatie van het wijkfeest. Je kan echt bijdragen aan de verbinding van wijkbewoners en de positieve kijk op de wijk.”

Het Holtenbroek Festival wordt georganiseerd door wijkbewoners en Travers Welzijn en onder andere mede mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle, WDODelta, Mateboer projectontwikkeling, AA Logistics, Nijhuis Bouw BV, Breman en Eurosafe Solutions.