Onverwachte aanwinst VC Zwolle Topvolleybal

VOLLEYBAL - Als VC Zwolle Topvolleybal donderdagmiddag thuis aantreedt in het oefenduel tegen Apollo 8 uit Borne, maakt ze mogelijk haar opwachting: Nicole van de Vosse (18). Ze stapte onlangs over van het opleidingsteam van de Nevobo, dat dit seizoen ophoudt te bestaan en dus niet meer uitkomt in de eredivisie.

Van de Vosse komt uit Deventer en speelde eerder voor Avior in Deventer en Alterno in Apeldoorn. Daarnaast is ze actief voor Jong Oranje, dat begin deze maand vierde werd op het EK in Noord-Macedoniƫ.
De diagonaal is de dertiende speelster waarover coach Eric Meijer - ook coach van Jong Oranje - kan beschikken. In de aanloop naar de competitiestart op zondag 2 oktober in Gennip tegen Arbo Rotterdam/FAST speelt VC Zwolle Topvolleybal behalve donderdag ook nog twee driekampen. Eentje komend weekend in Genk en de week erop in Sneek.
Afgelopen week wonnen de Zwolse volleybalsters twee keer met 3-2. Tegen nieuwkomer in de eredivisie Sudosa/Desto uit Assen en in en tegen het Belgische Oudegem.
De eerst thuiswedstrijd in de eredivisie, die door het afhaken van de opleidingsploeg nog uit elf teams bestaat, is zaterdagavond 8 oktober tegen datzelfde Sudosa/Desto.