Hammers houdt benefietduel voor Oekraïne

BASKETBAL - Landstede Hammers speelt zondag een benefietwedstrijd tegen het Duitse Rasta Vechta. De gehele opbrengst die dag gaat via Stichting HUMANE naar Oekraïne. De aanvang in het Landstede Sportcentrum is 14.00 uur. De toegang is gratis.
Bezoekers kunnen tijdens het event doneren aan Stichting HUMANE en dus Oekraïne. Ook komt de bijdrage van de sponsoren volledig ten goede aan dit goede doel. De businessclub BC038 doneert daarnaast 2 euro per aanwezige toeschouwer.
Voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust zingt Alisa Sova, een bekende Oekraïense zangeres een aantal liederen. Zij is gevlucht voor de oorlog en heeft opvang gevonden in Nederland.
Ondertussen speelde Landstede Hammers afgelopen week twee oefenduels, die beide in winst werden omgezet. Vorige week donderdag werd in Zwolle Basketball Academie Limburg verpulverd met 87-41. In het Belgische Hasselt zegevierde The Hammers zondagavond in overtime met 107-117 tegen Hubo Limburg United.
De benefietwedstrijd van zondag wordt voorafgegaan door een eerste oefenduel tegen Rasta Vechta, die wedstrijd vindt zaterdagavond plaats in het Duitse Vechta. Dinsdag 20 en zaterdag 24 september oefent Landstede Hammers - dat onlangs een samenwerkingsovereenkomst aanging met het Spaanse Coosur Real Betis - ook. Dinsdag thuis tegen ZZ Leiden, zaterdag in en tegen Den Helder. Op zondag 2 oktober is de competitiestart thuis tegen Heroes Den Bosch.

Begin competitie
Swol 1894 Da1

WATERPOLO - Voor Swol 1894 Dames 1 start zaterdag het nieuwe seizoen in de eerste divisie. Het Oldenzaalse OZ&PC komt dan naar De Vrolijkheid voor de eerste competitiewedstrijd. Afgelopen week werd nog succesvol geoefend tegen competitiegenoot Amersfoort (9-4 winst). Het duel tegen OZ&PC begint om 19.00 uur. Vorig seizoen behaalde de Zwolse waterpoloësters met overmacht de titel in de eerste divisie en leed het slechts één nederlaag in en tegen Bilthoven. Omdat gekozen werd om niet te promoveren, komt Swol 1894 ook dit seizoen weer uit op het een na hoogste niveau. 

Eerste puntje
voor Berkum

AMATEURVOETBAL - Berkum krijgt zaterdag Eemdijk op bezoek, de derde club uit Spakenburg-Bunschoten. De ploeg van Arno Hoekstra zal ook dan proberen om voor de eerste winst te gaan. Dat lukte zaterdag in de streekderby tegen SC Genemuiden niet (1-1, doelpunt Mike van Ekeren). Door het gelijkspel is Berkum na twee nederlagen (2-0 tegen AZSV en 1-2 tegen Buitenpost) niet meer puntloos, al staan de Berkummers nog wel laatste in de vierde divisie. In Genemuiden had er mogelijk meer had ingezeten, omdat bijna de hele tweede helft tegen tien man werd gespeeld. Toch was het juist de thuisploeg die de betere kansen kreeg.
"Ik ben blij met het eerste punt, maar aan de andere kant denk ik dat we er meer uit hadden kunnen halen als we het slimmer hadden uitgespeeld", vond Hoekstra. "We zijn in ieder geval van de nul af en ons voetbal was veel beter dan vorige week, dus daar kunnen we verder mee.”