Competitiestart nadert voor de PEC vrouwen

PEC ZWOLLE - De mannen hebben al zeven competitiewedstrijden achter de rug, voor de PEC Zwolle Vrouwen moet het allemaal nog gaan beginnen. 

Komend weekend start de eredivisie vrouwen, maar omdat er elf ploegen zijn - hoogstwaarschijnlijk is FC Utrecht komend seizoen nummer twaalf - is PEC Zwolle vrij.

Wel staat er een oefenduel in België tegen OH Leuven gepland. Dat betekent dat de selectie onder leiding van de nieuwe trainer Olivier Amelink vrijdag in de bus stapt voor een rit van meer dan 250 kilometer enkele reis. De aftrap is om 18.30 uur.
Afgelopen vrijdag won PEC in Heerenveen na een achterstand met 1-2 van de Friese competitiegenoot. Evi Maatman trof tweemaal doel. Eerder werd al geoefend tegen Excelsior, DTS'35 en twee Duitse ploegen: FC Gütershloh en Bayer Leverkusen.

Nieuwkomer

Voor PEC Zwolle begint de competitie dus een week later en wel op vrijdag 23 september met een uitduel tegen landskampioen FC Twente, dat afgelopen zondag ten koste van Ajax, de allereerste Supercup wist te winnen. De eerste thuiswedstrijd is vrijdag 30 september tegen nieuwkomer Fortuna Sittard.