De sfeer zat er voor het benefitduel al goed in.
De sfeer zat er voor het benefitduel al goed in. (Foto: Pedro Sluiter)

Landstede Hammers zet zich in voor Oekraïne

(Door Erik Riemens)

BASKETBAL - Natuurlijk was het een serieuze oefenwedstrijd en kon het publiek dit seizoen voor het eerst op de zondagmiddag kennismaken met het vernieuwde Landstede Hammers. Toch stond het thuisduel tegen Rasta Vechta vooral in het teken van de oorlogssituatie in Oekraïne. 

De entree was gratis, bezoekers konden tijdens het event doneren aan de Stichting Humane, die zich inzet voor Oekraïne. Ook ging de bijdrage van de sponsors op de wedstrijddag naar het goede doel. De businessclub BC038 schonk daarnaast 2 euro per aanwezige toeschouwer. Oekraïnse vlaggetjes en een goed gevuld topsportcentrum met ruim 500 toeschouwers zorgden voor de nodige sfeer. In de rust, toen The Hammers tegen een 38-48 achterstand aankeken, zong de bekende Oekraïense zangeres Alisa Sova een aantal liederen.

Het leidde niet tot een succesvolle dadendrang van de ploeg van coach Herman van den Belt. Na de eerste periode toen Landstede Hammers nog leidde met 24-20, maakte de Duitse ploeg korte metten met de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 69-100. Landstede nieuweling Coen Stolk, die overkwam van Feyenoord onderscheidde zich met 24 punten. Hij was één van de tien Zwolse spelers die in actie kwam.